Vanaf nu is het mogelijk om mijn receptjes van instagram hier terug te vinden.
Ben heel slecht met gewichten en maten, dus je hebt zelf ook nog wat eigen inbreng in je keuken 😉
Ingrediënten tomatensoep;
Tomaten;
allerlei; trostomaten, groot & klein, vleestomaten, romantomaten.. Alles wat je maar kan vinden of nog in huis hebt.
Zorg dat ze mooi rood zijn en niet te zacht.
2x zoveel tomaten als de rest
Knolselder;
Ik gebruik ongeveer de helft op 2 kg tomaten De rest kan je raspen, wat citroensap en mayonaise erdoor en op de boterham of door een salade.
Wortelen;
5 hele grote in stukken
Uien;
2 grote in stukken
Verse maggiplant (lavas);
handvol
peper en zout;
ik gebruik himalaya zout of groentezout
Als je veel tijd hebt, kun je de tomaten eerst even laten “drogen” in de oven. Een uur tot anderhalf uur op 130 graden.
Anders alles samen in de pan of stoomoven. ik doe er in het begin geen extra water bij omdat de tomaten meestal voldoende vocht bevatten.
Na 15 min is het klaar. Wat heel belangrijk is bij tomatensoep, is om een passe-vite te gebruiken ipv een mixer, want de pitjes maken de soep een beetje zuur.
Extra maggiplant als garnituur en smullen maar.