Spagetti-Pompoen

Super leuk en origineel gerecht.

Je kan er alle kanten mee uit, als bijgerecht of hoofdgerecht.

Ik heb hem als volgt klaargemaakt..

 

Spagetti pompoen
Spagetti pompoen

Ingrediënten;

1 volledige spaghetti pompoen

olijfolie

peper & zout

parmezaanse kaas

bieslook

knoflook

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd de pompoen in 2 en verwijder de pitten.

Doe wat olijfolie op beide helften, samen met wat peper en zout.

Zet in een grote ovenschaal met de snijkant naar boven, doe ongeveer 1cm water in de ovenschaal.

Laat 1 uur staan.

Even afkoelen.

Probeer met 2 vorken de spagetti-draden los te trekken, doe de parmezaan, knoflook, bieslook, peper, zout en olijfolie erdoor en serveer.

Lekker als bijgerecht bij bv ossobuco of als je er wat blokjes gebakken kip of spekjes doordoet, neem je het als hoofdgerecht en reken dan 1/2 pompoen per persoon.