Een grapefruit heeft anderhalf keer meer vitamine C in zich dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). In dit paradijselijke fruit,zit naast vitamine C de vitaminen B1, B6 en A. Als belangrijk mineraal zit er kalium in. Ook zit er veel van de supergezonde fytonutriënt lycopeen in. Lycopeen is een belangrijke stof die meehelpt in de bestrijding van kankertumoren. Lycopeen herstelt schade aan cellen welke veroorzaakt worden door vrije radicalen. “Grapefruit” verder lezen
Gember
Er zitten gingerolen in de gemberwortel die een ontstekingsremmend effect hebben. Mensen met reuma hebben hier profijt van doordat de pijnlijke symptomen van reuma verdwijnen na het regelmatig gember eten. Slechts een dun schijfje gember door het eten doet de reumatische pijn verminderen. Als men meer gember eet is het medicinale effect sterker. Het fenol 6-gingerol is verantwoordelijk voor de geneeskrachtige eigenschappen tegen reuma. “Gember” verder lezen
Groene thee
Vijf redenen om vaker rode biet te eten
Geraspt, geroosterd, gekookt of rauw als sap: rode biet is naast overheerlijk heel veelzijdig. En het is een ware weldaad voor het lichaam, want zowel de knollen als het groen zijn bijzonder gezond.
Van kersensap slaap je langer
Zet je doos kamillethee maar aan de kant.
Nieuw Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de dagelijkse consumptie van kersensap helpt 84 minuten per nacht langer te slapen. Onderzoekers aan de universiteit van Louisiana lieten zeven volwassenen die kampten met slapeloosheid 0,4 liter kersensap per dag drinken gedurende twee weken. De twee volgende weken namen ze geen sap op maar wel een placebodrankje. Daaruit blijkt dat het sap van deze vruchten leidt tot 84 minuten extra slaap per nacht. “Van kersensap slaap je langer” verder lezen