Passievrucht…

IMG_1930Passievruchten zijn rijk aan vitamine A & C.

Vitamine A zorgt voor de huid, de ogen en een goed afweer -en immuunsysteem.

Vitamine C is belangrijk voor onze weerstand, bindweefsel en de opname van ijzer.

Ze bevatten ook veel Mineralen zoals Kalium, Ijzer, Koper, Magnesium en Fosfor.

Kalium is goed voor de spieren en het geestelijk welzijn.

Ijzer en Koper dragen bij tot een goed transport van zuurstof in het bloed en een goede stofwisseling.

Fosfor zorgt voor de stevigheid van het skelet en is nodig voor de Koolhydraat-, eiwit -en vetstofwisseling.

Magnesium is belangrijk voor de energievoorziening in het lichaam en het goed functioneren van de spieren.

De vezels stimuleren de darmtransit, dus minder constipatie.

Wil je er dus goed uitzien, fit zijn, je goed voelen en geen last hebben van een opgeblazen gevoel; Eet dan bij regelmaat een passievrucht.

Gewoon doormidden snijden en uitlepelen, in de blender, door de yoghurt of verwerken in een gerecht.

Smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.