grapefruit

Grapefruit

Een grapefruit heeft anderhalf keer meer vitamine C in zich dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). In dit paradijselijke fruit,zit naast vitamine C de vitaminen B1, B6 en A. Als belangrijk mineraal zit er kalium in. Ook zit er veel van de supergezonde fytonutriënt lycopeen in.  Lycopeen is een belangrijke stof die meehelpt in de bestrijding van kankertumoren. Lycopeen herstelt schade aan cellen welke veroorzaakt worden door vrije radicalen.

Pectine zorgt voor gezond hart en bloedvatenstelsel.

De grapefruit bevat pectine. Dit fytonutriënt werkt als natuurlijke cholesterolverlager. Pectine helpt ook mee om aderverkalking te voorkomen. Het is een antioxidant wat de vorming van geoxideerde cholesterolafzettingen aan bloedvatwanden voorkomt. Op deze manier is de kans kleiner dat er bloedklonters kunnen ontstaan. De kans op een hartinfarct en andere hart- en vaatziekten wordt op deze manier verlaagd.

Behalve de geneeskrachtige werking tegen bovenstaande ziekten het de grapefruit een preventieve werking op tal van ziekten. Het immuunsysteem krijgt een boost wanneer je grapefruit eet, daarom kunnen veel ziektes geweerd worden. Bij uitstek helpt dit citrusfuit tegen de volgende ziekten:

  • Verkoudheid,
  • Astma,
  • Reumatoïde artritis,
  • Artrose,
  • Kanker, (met name prostaatkanker en darmkanker)
  • Hartinfarct,
  • Aderverkalking,
  • Nierstenen.